Avbytare: Tonny (in 75), Ceder (in 80), Dick, Axel, KP

Målskyttar: Håkan Andersson, Tonny Nyman Se skytteligan>>

Robin de Richelieu
Kristoffer "Stoffe" Ottosson
Dagens bolljury: Gert Nygren

Rapport:
Matchen mot Degeberga blev precis så jämn som tabellen visar. Första halvlek gick på poäng till Degeberga, men i den andra halvleken tar vi över spelet mer och mer. Belöningen för detta blev att med 4 minuter kvar så avgör vi matchen.

Efter förra veckans urladdning mot Hörby så bestämde vi oss för att fortsätta med samma aggressivitet som i den matchen. Men det kändes som att vi inte kom upp i samma standard inledningsvis. Vi var oftast tvåa på bollen och det var främst på mittfältet som vi tappade mark. Degeberga vaskade fram några halvchanser men det var inga större problem för oss att försvara. Efter ett tag så ”tuggar” vi oss in i matchen och förlägger spelet mer och mer på Degebergas planhalva. Efter 15 minuter så får vi vår stora chans att ta ledningen, men friläget för Stoffe slutar med att bollen tar i ribbans underkant och studsar ut till målvaktens famn.

Degeberga repar mod igen och i den 30:e minuten så tar dom ledningen med 1-0. Ett inlägg från högerkanten slutar med att Danne når högst och boxar ut bollen, men tyvärr så är motståndaren först på returen och trycker in bollen, helt otagbart för Danne.

Efter baklängesmålet så flyttar vi upp våra positioner något. Bl a så har Ivan en bra chans i vänsterläge, men han får ingen bra träff och bollen går en bra bit utanför. Nästa chans har ”Kogaren”. Ivan har bollen och slår ett perfekt inlägg längs marken som ”Kogaren” vräker sig fram på för att slå in, men tyvärr så tar skottet mitt på målvakten.

I pausen så var vi överens om att vi kunde höja oss ett snäpp. Men framförallt så skulle vi ha tålamod och inte stressa för att få in en kvitteringsboll.

I andra halvlek så tar vi tag i taktpinnen direkt. Vi är aggressivare och vinner mycket närkamper. Detta resulterar inte direkt i några heta målchanser men vi får mer tid och utrymme att rulla lite boll och låta Degeberga jaga. I den 60:e minuten så kommer kvitteringen, Håkan når högst på en hörna och nickar bollen i mål,
1-1. Efter kvitteringen så jämnar spelet ut sig något, men jag tycker ändå att det är vi som står för de bästa chanserna. Bl a så har ”Stoffe” ett gyllene läge att näta, men tyvärr så missar han bollen helt från Ivans inlägg. ”Kogaren” har ett läge i straffområdet, men skottet tar mitt på målvakten.

Men Degeberga är inte ofarliga, ett anfall för deras del slutar med att Danne räddar ett friläge från vänsterkanten. En stund senare så har dom ett rungande skott i stolpen.

Men i den 86:e minuten så avgörs matchen, Ivan slår ett inlägg från vänster som Ceder är på och styr mot målvakten. Bollen räddas, men turligt nog så går returen ut till mig som trycker in bollen i mål. Degeberga försöker mata inlägg de sista minuterna för att få in en kvittering, men vi håller undan och vinner med 2-1. Skönt!

Som vanligt så var backlinjen stabil idag, Johan har verkligen prickat in formen och styr och ställer som en mittback ska. Men givetvis så är detta en laginsats. När spelet klickar lite, då plockar vi fram en härlig vilja som gör att vi kan vinna en match som denna.

Närmast väntar match mot Vanstad, väl mött!

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 29 augusti 2008)